Varm eller kall hudton?

HEJ IGEN!
 
 Vet ni vad ni ska få lära er idag? Ni ska lära er om hudtoner och färger, yay! ^-^
 
Så här ligger det till, käre läsare. Det finns två typer av människor. De som bajsar med öppen dörr när de är ensam hemma och de som ljuger. Hehe.
Nä, men när det gäller hudtoner (som det finns många av) så brukar man dela in dom i 2 fack:
 
VARM hudton och KALL hudton. Fast sen finns de ju faktiskt de som är varken det ena eller det andra, eller snarare båda. De har en NEUTRAL hudton. 
 
Oavsett om du är vitare än en tom canvas-tavla eller har mörka pigment har så drar din hudton åt antingen det lite varma eller kalla hållet. Och ögonfärg spelar ingen roll i detta, då den kan variera väldigt mycket från person till person. Det är hud- och hårfärg som ska matcha.
 
VARM HUDTON
 
 
 
 
De som har en varm hudton drar åt det gula/orangea hållet. Du bränner dig sällan/aldrig i solen, och ditt hår kan vara allt mellan svart och blont med lite gyllene eller röda toner. Kan vara ljust auburn-rött. Om dina vener på insidan av dina handleder ser lite grönaktiga ut har du med största sannolikhet en varm hudton. Det är lättare att se färgen på dina vener i solen, då lampor kan ge olika ljus och färger och lura ögat.
 
Om foundation är med i din vardagsrutin så ska du kolla efter flaskor som det står W eller NW på. Det står för Warm och Neutral Warm. Dock är det tvärtom på MACs produkter av någon anledning, så då ska du kolla efter C (=cold) eller NC. Använder du fel foundation kan folk ha svårt att ta dina make-up skills på allvar och du lurar bara dig själv.
 
Trivs du bäst och känner att du passar bäst i guldiga smycken? Då är du varm.
 
HÅRFÄRGER SOM ÄR IDEALA FÖR EN VARM HUDTON - Du är hemma i soliga, härliga färger med inslag av guld och koppar. Blondiner gör som bäst i alla nyanser som låter ätbart - honung, kola och karamell. Mörkt hår ska gärna dra åt det röda hållet. Rött hår ska ha orangea koppartoner i sig. 
Och vad tidningarna än säger, haka inte på silverhårs-trenden. Det kommer dämpa din lyster totalt. Så silvriga och askiga toner bör du helst undvika. 
 
 
KALL HUDTON 
 
 
 
De som har en kall hudton har en rosa underton och drar åt det violetta hållet. Du bränner dig ofta/alltid i solen och dina kinder är naturligt rosiga. Ditt hår är allt emellan ljusblont och mörkbrunt med en askig ton, eller så är det rött med koppartoner. Dina vener på handlederna ser ut att ha en blåaktig färg om du håller dom mot ljuset. Håll dom mot ett naturligt ljus för att rättvist kunna se vilken färg de har.
 
Använder du foundation till vardags ska du leta efter såna där det står C eller NC. Det står för Cold eller Neutral Cold och är anpassade för kalla hudtoner. Som sagt så är märket MAC lite upp-och-ner och bak-och-fram så vill du ha en foundation därifrån ska du leta efter det motsatta, dvs W och NW. Ja, jag tycker också det är skevt. De är så pretentiösa, ugh. 
 
Tilltalar silvriga smycken dig och klär dig bäst? Då är du kall.
 
HÅRFÄRGER SOM ÄR IDEALA FÖR EN KALL HUDTON - Coola färger klär dig bäst, helt enkelt. Askfärger, sandfärgat, platina- och champagneblont är till din fördel om du ska rocka blont hår. För väldigt mörkt hår ska du tänka plommon, espresso och bläck. Ska du ha rött hår så håll dig helst till de med violetta toner i sig. Färger som är gul- eller kopparaktiga ska du helst hålla dig undan från, då det tyvärr inte gör din vackra, kalla hudton till rättvisa.
Men är du väldigt blek/nästintill transparent i din hudfärg så kan du rocka i stort sett alla hårfärger, yay!
 
OLIVFÄRGAD HUDTON
 
 
 
Låter kanske svårt att definiera olivhy om man bara tänker på en grön liten oliv? Olivhy är lite spec för man kan ha en varm eller kall olivton. Men tänk latinamerikaner och sydeuropéer, majoriteten av dom har olivfärgad hy.
Personer med olivhy har lite gul- och grönaktiga toner i sig, och precis som varmtonade människor bränner sig de sällan i solen. Venerna på insidan av handlederna går mot det gröna hållet. 
 
När det kommer till foundation ska du nog gå efter varma nyanser, eftersom att oliv är så lik den varma tonen. Men om du är osäker, fråga någon i affären som ser ut att veta vad hen håller på med! Tips, har expediten bra make-up game är det ett säkert kort. Lita inte på folk med fjortisränder. Eller dåliga ögonbryn. 
 
HÅRFÄRGER SOM ÄR IDEALA FÖR EN OLIVFÄRGAD HUDTON - har du en varm olivhy klär du allra bäst i varma bruna färger, såsom kastanjebrunt och mockabrunt. Undvik att bleka håret då det inte är till din fördel. Det kommer se alldeles för oäkta ut, tyvärr.
Har du en kall olivhy är kastanjebrunt, kanelbrunt och i stort sett alla bruna färger med askiga nyanser helt rätt för dig. Dissa kopparaktiga toner då det kan få din hy att se gulare ut, om du inte diggar The Simpsons-looken.
 
 
NEUTRAL HUDTON
Du är en välblandad cocktail av både varmt och kallt. Du har förmodligen väldigt svårt att avgöra färgen på dina handleder för att de är både gröna och blåa, lite gråaktiga nästan. Din hårfärg är vilken som helst och du kan färga det bäst du vill utan att det skär sig mot din hudton. Grattis, du kan klä dig i vad du vill och det kommer ändå se banging ut på dig! Woop woop!
 
Och när det kommer till smycken så rockar du all bling-bling, you big pimp.
 
HÅRFÄRGER SOM ÄR IDEAL FÖR EN NEUTRAL HUDTON - Kör hårt på vad du vill. Jag tror på dig.
 
 
LÅT MIG PÅMINNA ER om att jag inte är utbildad inom skönhet, utan bara utgår från vad jag har läst och hört från de som faktiskt är verksamma inom detta yrke. Ta allt du läser med en nypa salt och blanda det med vad du själv tycker känns och ser bäst ut. Det snyggaste på dig är så klart det du själv trivs i! Sen får världen rätta sig efter det. Mina tips och idéer är bara riktlinjer och du väljer själv hur mycket du vill ta åt dig. Jag tycker bara det är kul att hitta saker som passar och framhäver ens bästa drag. 
 
 
Så med det sagt,
 
ha en jätteskön lördag, kompisar! :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp