Ansiktsformer / frisyrer

God morgon Jordbor! (jag har jullov så kl 13 räknas som morgon)
 
Idag tänkte jag skriva om ansiktsformer och frisyrer som passar bäst beroende på hur ditt nylle ser ut. Notera att det är en subjektiv sak och att man inte riktigt kan säga att någon bär en "fel" frisyr, så se det här som guidelines om du vill göra något nytt med dig själv och inte vill vara ut och cykla i rymden. 
 
Jag har fortfarande svårt att avgöra vilken ansiktsform jag själv har, då den ser ut att anta en ny skepnad varje dag. Det är som att mitt ansikte kliver in i olika dimensioner hela tiden och inte hittar ut. 
 
ANSIKTSFORMER har vi alla, tro't eller ej. Somliga lite rundare, andra fyrkantigare. Det finns de med avlånga ansikten och de med ett så kallat "hjärtformat" ansikte. Jag ska lista alla former som är typiska för en människa. Om du är en robot eller försöksschimpans kommer nog detta inte hjälpa.
 
Ovalt ansikte - Ditt ansikte är längre än vad det är brett, och varken hakan eller pannan är spetsig. Du har vad man skulle säga ett "bra" ansikte för du passar i alla frisyrer :) Grattis!
 
Natalie Portman har ett typiskt ovalt ansikte
 
 
Runt ansikte - Ditt ansikte är nästan lika långt som det är brett, och du har väldigt mjuka drag. Frisyrer som förlänger ditt ansikte är det bästa, som ger volym uppe på huvudet. Exempelvis rakt, långt hår med en snedbena som är lite tupperat. En slarvig uppsatt knut med slingor som hänger fram är riktigt snyggt också! Undvik lugg och för mycket volym på sidorna av ansiktet, t.ex. page och lockar i kindhöjd.
 
Kirsten Dunst har ett runt ansikte
 
 
Hjärtformat ansikte - din panna är bredare eller lika bred som din käke, och din haka är smal. Reese Witherspoon har ett väldigt typiskt hjärtformat ansikte. Frisyrer som du kan rocka är platta upptill men ger volym vid hakan och axlarna, för att balansera upp för din fina lilla haka. Lagerklippning är snyggt, lockar likaså och sidbenan är din bästa vän.
 
Reese Witherspoon med sitt hjärtformade ansikte
 
 
 
Avlångt ansikte - Om ditt ansikte är längre än en och en halv bred så har du förmodligen ett avlångt ansikte. Du har även en smal haka. Liv Tyler och Sarah Jessica Parker har denna ansiktsform. Frisyrer som klär dig bäst är de som ger mycket volym på sidorna och som inte är för långa. Mittbena kan få ditt ansikte att se mycket längre ut, så prova gärna lugg och/eller sidbena. Page och uppklippt fungerar utmärkt, och lockar likaså. Undvik för mycket volym på huvudet.
 
Liv Tyler är ta mej fan snygg i mittbena också
 
 
Fyrkantigt ansikte - ditt ansikte är nästan lika långt som det är brett och har kantiga drag. Du har det gemensamt med Olivia Wilde, Demi Moore och Angelina Jolie. Använd frisyrer som mjukar upp dina drag. Snedlugg, medellångt hår och avslappnade lockar är en hit för dig. Det du ska hålla dig undan från är allt som är för rakt - rakt långt hår, rak page och rak lugg. Undvik även för tjockt hår. Har du gärna uppsatt hår kan några enkla slingor hänga fram för att mjuka upp ditt ansikte.
 
Olivia Wilde har ett fyrkantigt ansikte
 
 
 
Triangulärt ansikte - om ditt ansikte är triangulärt, så är det motsatsen till hjärtformat. Det vill säga, smal panna och bredare käke med en spetsig haka. Billie Piper har just ett sådant ansikte. Ju mer snedbena, desto bättre påstås det. Ha helst frisyrer som täcker öronen, och klipp gärna i lager! Din värsta mardröm är mittbena med slingor som hänger fram, för då förvandlas du mer eller mindre till en riktig triangel.
(Päronformen är snarlik, förutom att hakan är rundare.)
 
 
Billie Piper i en hejdundrande bra frisyr om ni frågar mig
 
 
 
Rektangulärt ansikte - ditt ansikte är längre än en och en halv bred. Dessutom har du en rätt bred haka, vilket gör ditt ansikte till en typisk rektangulär form. Jessica Simpson är en av dom med denna ansiktsform. Skaffa en frisyr som gör att ditt ansikte upplevs som kortare och rundare. Lockar är grymt snyggt, då det ger volym på sidorna. Rakt, platt hår bör du helst undvika. 
 
 
Jessica Simpson, som annars har stora och glamourösa lockar
 
 
 
Diamantformat ansikte - har du en smal panna och haka, men breda och tydliga kindben så har du ett diamantformat ansikte. Låter fett coolt, jag vill ha ett diamantansikte. Hur som helst, du passar allra bäst i frisyrer som ger volym i pannan och hakan för att ge ditt ansikte ett välbalanserat intryck. Snedlugg och page är du hemma i! Rihanna och Nicole Kidman är två snygga babes som har denna ansiktsform.
 
Dör för den här frisyren, den är SÅ snygg
 
 
 
 
Jag hoppas att det här hjälpte dig att komma på framtida idéer för ditt hårburr! Ha en go' söndag full av Netflixande och godisrester från igår!
 
 
 
 
Allmänt, hår | |
Upp